Waar zal ik beginnen … Laat ik eerst beginnen met het feit dat er zo ontzettend veel negatieve reviews te vinden zijn over Stella. Als ik dit van tevoren had geweten had ik hier NOOIT een fiets gekocht. Of 3..
Hieronder volgt de volgende negatieve review op rij.
Zo’n 1.5 week gelden hebben wij bij Stella in het filiaal in Nunspeet 3 (!) fietsen aangeschaft.
Een van deze fietsen, zo werd verteld, was een ‘showroommodel’. Dit vond ik geen enkel probleem. Op deze fiets zouden hooguit een paar kilometers gemaakt kunnen zijn door potentiële kopers voor een proefritje.
Toen ik op het display zag dat er bij ‘totale afstand’ een kilometerstand stond geregistreerd van ruim 1350 kilometer (!) zag verkoper Daan (tevens chef van deze winkel) mijn verbazing en vertelde dat het display waarop deze km stand stond waarschijnlijk van een andere fiets vandaan kwam en dat daardoor deze hoge km stand stond vermeld. Het zou volgens hem in geen geval het werkelijk aantal gereden kilometers betreffen… Helaas wist ik op dat moment nog niet dat het niet uitmaakt welke display op de fiets wordt gebruikt, de km-stand wordt namelijk opgeslagen in de motor. M.a.w. er is wel degelijk ruim 1350 kilometer op mijn ‘nieuwe’ fiets gereden voordat ik hiermee de winkel uitreed..
Op mijn eerste rit op deze ‘nieuwe’ fiets, die helemaal zou zijn nagekeken en nog een servicebeurt had gekregen volgens Daan, ging het al mis. De fiets trapte door en liep voor geen meter.
Na aandringen kon ik hier de volgende dag voor terugkomen. Helaas, tot overmaat van ramp, liep onderweg naar Stella ook nog de ketting eraf. Toen ik uiteindelijk bij Stella aankwam werd het tandwiel voor vervangen. Na enkele meters proefrijden vond de monteur het wel goed.
Helaas, onderweg naar huis bleek de fiets nog steeds slecht te rijden en trapte weer/nog door.
De volgende dag kwam een monteur van Stella langs. Hij heeft op mijn ‘nieuwe’ fiets de ketting vervangen, het gehele achtertandwiel vervangen, de binnenkabel v.d derailleur vervangen en nog een ander tandwiel vervangen volgens de factuur. En nog steeds rijdt de fiets niet 100%. De monteur is ruim 2 uur bezig geweest! Helaas was hierdoor geen tijd om een niet werkende lock-out van mijn andere nieuwe Stella fiets te repareren. Dat willen ze over een week komen doen maar dan moeten we wel voorrijkosten worden betaald (!!)
Toen ik gister mijn verhaal/beklag wilde doen bij Stella, na ruim 25 minuten in de wachtrij te hebben gestaan, werd op mijn vraag over de mysterieuze 1350 km geantwoord: ‘maar meneer, u heeft een TWEEDEHANDS fiets gekocht’ (!) En vervolgens: ‘dit gaat buiten ons om en moet u zelf maar zien te regelen met Daan’….. Met andere woorden: ik heb zonder het te weten een tweedehands fiets, waarschijnlijk teruggebracht door de vorige eigenaar i.v.m. klachten, gekocht ! Dit is pure misleiding en dan druk ik mij nog zacht uit… Achteraf viel het mij ook op (maar ja, wie let daarop als je denkt een NIEUWE fiets aan te schaffen) dat er al behoorlijk wat profiel van de banden was verdwenen.
Je zou toch verwachten, helemaal als je 3 fietsen tegelijk koopt, dat je iets van service mag krijgen. Helaas niet bij Stella! Oja, als goedmakertje heb ik van Daan een mailtje ontvangen waarin letterlijk is getypt: Hierbij bevestig ik dat uw eerstvolgende 2 servicebeurten gratis zijn bij het tonen van deze mail. Excuses voor het ongemak.
Een ding is zeker: hier laat ik het niet bij zitten en dit hele verhaal gaat nog een staartje krijgen.
-wordt vervolgd-