Ik was en aderhalfjaar geleden op zoek naar een degelijke 5.1 speaker set die ook een goed HiFi geluid kon weergeven voor een niet al te absurde prijs.
Ik was eerst bij een paar goede audio boeren geweest maar wat hun hadden staan wat mijn enigszins goed in de oren klonk zat ver boven mijn budget.
Na dagen te zoeken op het internet naar een set die aan mijn wensen voldeed kwam ik terecht op de site van Teufel naar wat gekeken te hebben op de website viel me oog op de System 5 THX select.
De set zag er goed uit met een tijdloos design met de nadruk op de kleuren zwart en zilver, met 2 weg full range surround speakers die niet al te groot waren en een kluit van een subwoofer.
Omdat ik voor het merendeel naar muziek luister was dit al meteen een kandidaat omdat de meeste surround setjes vaak geen full range speaker hebben.
Het was even door de zure appel heen bijten om hem te bestellen omdat Teufel zonder tussenhandel werkt en direct levert van hun filiaal in Berlijn dus je hebt niet de mogelijkheid om een set van tevoren te beluisteren.
Dit is een nadeel maar tegelijkertijd ook een "GROOT" voordeel omdat op deze manier Teufel de beste kwaliteit prijs garantie kan afgeven.
Ze hebben trouwens wel een prima niet goed geld terug regeling, wat je zou kunnen zien als een soort van luister periode, volgen mijn was dit 6 tot 8 weken?
Maar oké ik had de set dus besteld met de volgende accessoires, 2x een muurbeugel en 2x floor stands en een setje spikes voor de subwoofer.
Alles bij elkaar was ik nog geen 1000 euro kwijt wat in mijn ogen een ontzettend goede deal was.
Ik had als betaling optie een bankere transactie gekozen wat inhoud dat ik pas hoefde te betalen als ik de speaker daadwerkelijk had, ik zag dat ze nu een Nederlandse website erbij hebben gekregen die zelfs ideal als betalings optie heeft dus een positieve ontwikkeling in mijn ogen.
Ik kreeg de set ongeveer naar 2 weken binnen wat erg snel was want op de bevestigings mail stond dat het 4 weken ging duren, dus ze zijn sneller dan dat ze zelf zeggen.
De bezorger was verbaast en vroeg wat ik in godsnaam besteld had, wat ook wel een logische vraagstelling was aangezien het volume van het pakketje.
Alles was goed verpakt en beschermt dus ook hier een meer dan een voldoende.
Dus ik had alles uitgepakt en min of meer aangesloten, kom ik er tot mijn verbazing achter dat ik de verkeerde muurbeugels had besteld, dus even een mailtje gestuurd naar Teufel en binnen 24 uur had ik antwoord ik moest de verkeerde beugels terugsturen en een foto maken van de bon zodat ik de kosten van het opsturen vergoed kreeg.
Aftersales zijn dus erg goed te noemen, ze zijn snel accuraat en klantvriendelijk!
Ik had de speakers na ongeveer een maand goed ingewerkt en de perfecte plaatsing gevonden om in me huis neer te zetten.
En ik kan eigenlijk maar één ding zeggen ''WAUW'' wat een geluid!
Dit is de eerste surround set die ik echt goed vind klinken met zowel muziek als met films.
Het geluid is erg dynamisch met een natuurlijke noot erin, een erg mooie bas met een sprankelend midden alleen het hoog is wat schel naar mijn mening, maar dit valt op te lossen door de equalizer wat lager te zetten.
Als ik een soort gelijke set van een ander A-merk had gekocht was ik waarschijnlijk het dubbele kwijt geweest, met dat in het achterhoofd krijgt deze set een dikke vette voldoende.
Eindnoot is dat de formule die Teufel heeft gekozen erg goed werkt voor zowel het product als voor de klant, en dat ze van mijn kant niets minder dan lofzang kunnen krijgen.
Review criteria:
- WebsiteGoed