Toevallig zie ik de review van Lesley ( 2017 ) Ik deel haar mening over de Novy 691 telescopische dampkap !! Heb die ook al enkele jaren geleden gekocht omdat ik er vanuit ging dat de NOVY dampkappen zeer goed ( lees Top 3 ) waren , ik had die gekocht en laten installeren door een vakman dus volgens de regels van de kunst ( ga er toch vanuit !! ) Met aanbevolen diameter afvoer naar buiten met één bocht ! ( en regelmatig onderhouden van de filters en toestel zelf )
Helaas werkt de dampkap al van het begin niet zoals het moet , de dampdruppels lopen langs de tegels naar beneden bij gebruik , de damp wordt maar half opgezogen langs de voorziene gleuven die slaat gewoon over de voorkant van de dampkap in de keuken ! Volgens mij werkt de motor niet op zijn volle kracht op de max stand nr 3 jaagt de motor niet zoals bij de meeste dampkappen maar draait die heel langzaam je zou denken dat die maar op stand nr 1 staat ..... kortom een slechte dampkap die trouwens heel duur was bij aankoop ( boven de 650 euro ) Dit was mijn eerste Novy dampkap en dus ook mijn laatste !!
Pluspunten
- mooie uitstraling
- compact ( opbergen )
Minpunten
- doet niet wat verwacht wordt
- zeer slechte afzuiging
- duur in aankoop !