Ik raad de Braun Series 9 9380cc zeker aan, dit is volgens mij een prima keuze voor mannen die op zoek zijn naar een premium scheermachine en zich niets willen aantrekken van onderhoud of reiniging.
Vergeleken met mijn vorige scheermachine, dat drie ronde koppen had, scheert dit apparaat veel efficiënter. Ik ben blij met het scheerresultaat en heb geen last gehad van irritaties op mijn nochtans gevoelige huid. De beweegbare scheerkop werkt zeer goed en volgt mooi de contouren van mijn gezicht. Dit toestel voelt ook zeer degelijk aan en ligt goed in de hand. Het is even opletten met de scherpe scheermesjes in het begin, maar hier was ik zo aan gewoon.
Ik heb dit product gratis ontvangen om het te testen, na meerdere weken dagelijks uitproberen was het nog steeds niet nodig het toestel op te laden. Over de batterijduur ben ik dus zeer tevreden. Het batterijniveau is ook makkelijk op te volgen dankzij de display op het toestel.
Je kan het scheerapparaat opladen door het rechtstreeks met een kabel in een stopcontact te steken of door het toestel in de bijgeleverde standaard te steken. Het voordeel van deze standaard is dat de Braun Series 9 9380cc dan ineens ook automatisch gereinigd en gesmeerd wordt. Ik heb de scheermachine geopend na een poetsbeurt door dit Clean&Charge-station en het zag er vanbinnen als nieuw uit, er was geen stofje meer te bekennen.
Dit apparaat komt nog met een paar fijne extra’s. Zo is een luxueuze lederen beschermhoes inbegrepen om het toestel in op te bergen. Er is ook een reisslot voorzien, zodat het toestel niet per ongeluk in je koffer wordt ingeschakeld. Achter op het toestel zit een trimmer voor bijvoorbeeld je bakkebaarden.
Pluspunten
- Zeer goed scheerresultaat
- Automatisch onderhoud en reiniging
- Lange batterijduur