Wij zijn bij de gelukkigen die de Tefal Optigrill+ mogen uittesten via The Insiders. Sinds we de grill hebben is deze bijna elke dag gebruikt. Ik moet eerlijk zijn… in het begin was ik een beetje sceptisch. Ik had vooral mijn bedenkingen bij het grillen van vlees. Dit was namelijk altijd een probleem bij ons vorig grilltoestel. Het vlees werd te hard gebakken waardoor het vanbinnen nog steeds rauw was.
De Tefal Optigrill+ is een gebruiksvriendelijk toestel en doet zijn werk werkelijk fantastisch. Je hebt 6 voorprogramma’s waaruit je kan kiezen: hamburgers, gevogelte, panini, worst, steak en vis. Daarnaast is er nog een toets voorzien om je temperatuur zelf te regelen (bijvoorbeeld voor groenten). Het toestel heeft een lampje en geeft een signaal als de gewenste cuisson is bereikt.
Wij hebben onder meer steak, kipfilet, hamburgers, souvlaki, paprika, zalmfilet, croques, … uitgeprobeerd en allen zijn werkelijk perfect bereid! Het vlees heeft mooie grillstrepen en is nog lekker sappig als je het aansnijdt. De croque is lekker knapperig en bovendien ook voorzien van mooie lijnen en jawel, ook de groentjes voldoen zeer zeker.
Kort samengevat is dit toestel ideaal voor mensen die op een snelle en gebruiksvriendelijke manier perfect gebakken vis/vlees willen. Niet langer 10x je vlees omdraaien en op goed geluk hopen dat het de juiste garing heeft. Op een mum van tijd heb je een lekker sappig stukje vis of vlees op je bord liggen. Je stelt gewoon het gewenste programma in, je wacht op het signaal en bakken maar! Het toestel geeft aan de hand van een signaal aan wanneer het klaar is. Je hebt het misschien nog niet gemerkt… maar wij zijn fan!
Pluspunten
- gebruiksvriendelijk
- vaatwasbestendig